Εμφυτεύματα

Η κλινική μας ξεχωρίζει για τη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας των υλικών, της άνεσης του ασθενή, αλλά και της τιμής παροχής των υπηρεσιών μας με κύριο μέλημα μας την προστασία και αναδόμηση της εμφάνισης και της λειτουργικότητας του χαμόγελου.

Ένας τέτοιος στόχος επιτυγχάνεται με εμφυτεύματα προέλευσης του μεγαλύτερου και πλέον καταξιωμένου παγκόσμια κατασκευαστή με εγγύηση εφ όρου ζωής αλλά και με προσθετικές εργασίες υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας, οι οποίες προκύπτουν από τη μακροχρόνια συνεργασία με το απόλυτα εξειδικευμένο οδοντοτεχνικό μας εργαστήριο.

Στη θεραπεία με οδοντικά εμφυτεύματα, οι προσδοκίες των ασθενών και η πληθώρα των επιλογών του θεραπευτικού σχεδιασμού, συνεχώς αλλάζουν, μεταβάλλονται μα κυρίως εξελίσσονται. Αυτό βεβαία ισχύει ανεξαρτήτως ηλικίας. Κυρίως όμως, οι ηλικιωμένοι ασθενείς είναι αυτοί που αναζητούν την αναδημιουργία του χαμένου τους χαμόγελου. Η λύση στο πρόβλημά τους είναι οι μόνιμες, ακίνητες αποκαταστάσεις, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλες ομοιότητες με τα απολεσθέντα φυσικά δόντια. Οι αποκαταστάσεις αυτές είναι άριστων ποιοτικών και αισθητικών χαρακτηριστικών και παρουσιάζουν μεγάλες ομοιότητες με τα απολεσθέντα φυσικά μας δόντια. Με απλά λόγια μπορούμε να παρομοιάσουμε το εμφύτευμα ως μια σπειροειδής βίδα τιτανίου η οποία τοποθετείται ανώδυνα στο οστό της γνάθου και στην οποία θα κουμπώσει, την ίδια στιγμή ή σε δεύτερο χρόνο, η προσθετική μας αποκατάσταση.

Πως γίνεται η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων;

Στην αρχή γίνεται μια λεπτομερής καταγραφή της αρχικής κατάστασης με πλήρη 3D ψηφιακή ανάλυση του προσώπου και των γνάθων του ασθενή. Με αυτήν την τεχνολογία προκαθορίζονται οι θέσεις και ο αριθμός των εμφυτευμάτων που θα τοποθετηθούν πριν ο ασθενής καθίσει στην οδοντιατρική καρέκλα. Στη συνέχεια σε μια επίσκεψη μόνο, με τοπική αναισθησία γίνεται η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη και ο ασθενής δεν ταλαιπωρείται.

Ακολουθεί ο μετεγχειρητικός έλεγχος και η συντήρησή τους.

Είναι επικίνδυνα ;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα κατασκευάζονται από ένα πλήρως αποδεκτό, από τον οργανισμό, υλικό. Οι πιθανότητες αποτυχίας τοποθέτησης του εμφυτεύματος και απόρριψης του είναι σύνθετες και ποικίλλουν. Όλες όμως οι μελέτες και τελευταίες έρευνες αποδεικνύουν περίτρανα ότι αποτυχίες υπάρχουν κυρίως λόγω της κακής ποιότητας και πυκνότητας οστού της γνάθου στο οποίο τοποθετούνται τα εμφυτεύματα. Με την τρισδιάστατη υπολογιστική ψηφιακή χειρουργική αυτή η πιθανότητα εκμηδενίζεται γιατί πριν το χειρουργείο υπολογίζεται με απόλυτη ακρίβεια η θέση, η κλίση και το βάθος τοποθέτησης του κάθε εμφυτεύματος ξεχωριστά.

Πως γίνεται η συντήρηση των εμφυτευμάτων;

Η συντήρηση των εμφυτευμάτων είναι μία διαδικασία που χρίζει μέγιστης σημασίας και δεν πρέπει να αμελείται. Σωστή συντήρηση γίνεται όταν προκύπτει άριστο στοματικό περιβάλλον από άποψη υγιεινής στόματος και με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται κ η μακροβιότητα της αποκατάστασης.

Συγκεκριμένα προϊόντα όπως εξειδικευμένα στοματικά διαλύματα και μεσοδόντια βουρτσάκια μπαίνουν στην καθημερινότητα του ασθενή ,στον οποίο συστήνεται ισχυρά να επισκέπτεται τον οδοντίατρο του, δυο φορές ετησίως.

Τι πρέπει να προσέχει ο ασθενής

Μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, ο ασθενής πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, ώστε να μην υπάρξει κάποια πιθανή μόλυνση στην περιοχή.

Συνίσταται η διακοπή του καπνίσματος (η έστω ο δραστικός περιορισμός του). Το κάπνισμα εκτός των άλλων καθυστερεί την επούλωση του τραύματος και μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες καταστάσεις στην υγειά των ούλων και του περιοδοντίου.

Τέλος, όπως προαναφέρθηκε μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων απολύτως απαραίτητα πρέπει ο ασθενής να φροντίζει καθημερινά και με εντατικό τρόπο τη στοματική του υγεία.

Ποιο είναι το κόστος για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων;

Το κόστος τοποθέτησης των οδοντικών εμφυτευμάτων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την παρουσία επαρκούς οστού της γνάθου αλλά και τον αριθμό των εμφυτευμάτων που τελικά θα τοποθετηθούν. Δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί ένα σταθερό κόστος  για τη διαδικασία, καθώς εξαρτάται άμεσα από την ξεχωριστή περίπτωση του εκάστοτε ασθενή.

Το τελικό κόστος διαμορφώνεται κατόπιν συνεννόησης του ασθενούς με τον εξειδικευμένο οδοντίατρο Δρ. Τσέλιο Θανάση, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις απαιτούμενες διεργασίες προσθετικής αποκατάστασης των εμφυτευμάτων.

Ο οδοντίατρος διαθέτει εξειδίκευση τον τομέα της κινητής και ανωτέρας προσθετικής οδοντιατρικής. Μην διστάσετε να κλείσετε το ραντεβού σας, λαμβάνοντας μία εξατομικευμένη λύση στο οδοντικό σας πρόβλημα.

Από το 1975 ο απώτερος στόχος των οδοντιάτρων της οικογένειας μας παραμένει ο ίδιος: Η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του κάθε ασθενή σεβόμενη τις ανάγκες του με άμεση αποτελεσματικότητα , άνεση αλλά και μακροβιότητα.

Οι ανακαλύψεις νέων τεχνικών δημιουργούν ενθουσιώδεις ευκαιρίες για εμάς τους κλινικούς. Μπορούμε να μπορούμε να προσφέρουμε στους ασθενείς μας αυτό που ακριβώς, πραγματικά, επιθυμούν. Επικοινωνήστε με τον εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο οδοντίατρο Τσέλιο Θανάση για μία ολοκληρωμένη ενημέρωση και κατ’ επέκταση μία άψογη εξυπηρέτηση.