Προσθετική

Η αποτελεσματικότητα σε ένα προσθετικό σχέδιο αποκατάστασης αλλά και η πλήρης ικανοποίηση του κάθε ασθενή μας, απαιτεί τη λήψη πλήρους ιατρικού ιστορικού.

Στη συνέχεια γίνονται αντιληπτές οι προσδοκίες του ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώνεται ο ακτινογραφικός και κλινικός μας έλεγχος με ανάλυση του χαμόγελου και της σύγκλεισης του ασθενή.

Οι ολοκεραμικές στεφανές είναι θήκες που καλύπτουν και «καπακώνουν» το δόντι.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μεμονωμένη κάλυψη δοντιού, στήριξη ή κάλυψη οδοντικού εμφυτεύματος. Μπορούν επίσης να εφαρμοσθούν σε ολόκληρη την οδοντοστοιχία, σε δόντια αδύναμα, αποχρωματισμένα, με κενά και ελλείψεις, ώστε να δημιουργήσουν ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο.

Οι ολοκεραμικές θήκες προσφέρουν ένα φυσικό αποτέλεσμα, που παρομοιάζει την φυσική όψη των δοντιών. Διαθέτουν εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια, η οποία επιμηκύνεται ανάλογα με την φροντίδα και την καλή συντήρηση τους από τον ίδιο τον ασθενή .

Η σημερινή τεχνολογία μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε τρισδιάστατα την προσθετική μας αποκατάσταση πριν ακόμα αυτή κατασκευαστεί. Οι ολοκεραμικές αποκαταστάσεις είναι αυτές που κυρίως προτιμάμε λόγω της υψηλής τους αισθητικής αλλά και της αποδοχής τους .Επιπλέον, λόγω της απουσίας μετάλλου στην εργασία μας, η μαύρη ουλική γραμμή αποτελεί μακρινό παρελθόν. Τέτοιες αποκαταστάσεις μπορούν να κατασκευαστούν είτε για ένα είτε για περισσότερα δόντια αλλά επίσης μπορούν να τοποθετηθούν και ως επιεμφυτευματικές εργασίες.