Αισθητική Οδοντιατρική

Τι σημαίνει Αισθητική Οδοντιατρική? Ποια η διαφορά της με την Οδοντιατρική?

Ο όρος αισθητική οδοντιατρική έχει την εξής ειδοποιό διαφορά με την οδοντιατρική στο σύνολό της: την όψη και την αισθητική του χαμόγελου.

Η οδοντιατρική είναι η επιστήμη της μελέτης, διάγνωσης και θεραπείας των περιστατικών και των παθήσεων των δοντιών, και συνολικότερα της στοματικής κοιλότητας.

Στην αισθητική οδοντιατρική συμπεριλαμβάνουμε τις τεχνικές και τις μεθόδους, απο τις ελάχιστα έως τις πλήρως επεμβατικές, με τις οποίες μπορούμε να βελτιώσουμε ή να δημιουργήσουμε εκ νέου το τέλειο για εμάς, χαμόγελο.

Συνεπώς, η αισθητική οδοντιατρική λειτουργεί σαν αυτόνομος κλάδος με στόχο την ομορφιά και την αισθητική, συνδυάζοντας την ιατρική εκπαίδευση και την τεχνογνωσία της οδοντιατρικής.

Ο τρόπος που εφαρμόζεται η αισθητική οδοντιατρική στο ιατρείο μας, είναι βασισμένος στα πρότυπα της εποχής. Στόχος της σύγχρονης οδοντιατρικής, πέρα από τη βιωσιμότητα μίας θεραπείας, είναι και ένα αποτέλεσμα αισθητικά όμορφο. Δηλαδή, ένα αποτέλεσμα, φυσικό για κάθε ασθενή.

Ποιες είναι οι τεχνικές και οι μέθοδοι που εφαρμόζονται?

Στην αισθητική οδοντιατρική, εφαρμόζονται μερικές απο τις οι εξής τεχνικές:

  • Λεύκανση των δοντιών
  • Όψεις ρητίνης
  • Όψεις πορσελάνης
  • Ολοκεραμικές στεφανές
  • Ορθοδοντική

Ας τις δούμε αναλυτικότερα:

Λεύκανση

 

Η λεύκανση είναι μια αποτελεσματική και ασφαλής τεχ

 

νική με αποτέλεσμα ενα λευκότερο χαμόγελο που διαρκεί, αυξάνοντας την φωτεινότητα των δοντιών. Είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος αισθητικής οδοντιατρικής.

Από την λεύκανση επωφελούνται ιδιαίτερα άτομα τα οποία έχουν υιοθετήσει συνήθειες που αποχρωματίζουν και φθείρουν την λευκότητα των δοντιών τους, όπως το κάπνισμα.

Ο οδοντίατρος πραγματοποιεί αρχικά έναν καλό έλεγχο της υγείας των δοντιών και προχωρά στον καθαρισμό τους. Έπειτα, εφαρμόζει το ειδικό πάνω στην επιφάνεια των δοντιών για να ενεργοποιηθεί η λεύκανση.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της λεύκανσης των δοντιών είναι οτι μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στο ιατρείο είτε στο σπίτι.

Όψεις ρητίνης & όψεις πορσελάνης

Οι όψεις αποτελούν λεπτές επιστρώσεις που εφαρμόζονται στα μπροστινά δόντια του ασθενούς. Μπορούν να βελτιώσουν χρωματικές και σχηματικές δυσμορφίες.

Μπορούν να κατασκευαστούν από δύο υλικά : ρητίνη και πορσελάνη. Η ρητίνη είναι το ίδιο λευκό πολυμερές υλικό το οποίο χρησιμοποιείται στα σφραγίσματα. Οι όψεις ρητίνης έχουν το πλεονέκτημα να ολοκληρωθούν μόλις σε μία συνεδρία. Από την άλλη, οι όψεις πορσελάνης χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες, προσφέροντας όμως αποτελέσματα πιο φυσικά και παρέχοντας την δυνατότητα να καλύψουν κενά μεγαλύτερων των 1,5 χιλιοστών.

Χαρακτηριστικό των όψεων είναι η ελάχιστη παρεμβατικότητά τους, καθώς εφαρμόζονται μόνο στην επιφάνεια των δοντίων, η οποία θα τροχιστεί μόλις μερικά χιλιοστά.

Ολοκεραμικές στεφανές

Οι ολοκεραμικές στεφανές είναι θήκες που καλύπτουν και «καπακώνουν» το δόντι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μεμονωμένη κάλυψη δοντιού, στήριξη ή κάλυψη οδοντικού εμφυτεύματος. Μπορούν επίσης να εφαρμοσθούν σε ολόκληρη την οδοντοστοιχία, σε δόντια αδύναμα, αποχρωματισμένα, με κενά και ελλείψεις, ώστε να δημιουργήσουν ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο.

Οι ολοκεραμικές θήκες προσφέρουν ένα φυσικό αποτέλεσμα, που παρομοιάζει την φυσική όψη των δοντιών. Διαθέτουν εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια, η οποία επιμηκύνεται ανάλογα με την φροντίδα και την καλή συντήρηση τους από τον ίδιο τον ασθενή .

Οι ανακαλύψεις νέων τεχνικών δημιουργούν ενθουσιώδεις ευκαιρίες για εμάς τους κλινικούς. Μπορούμε να μπορούμε να προσφέρουμε στους ασθενείς μας αυτό που ακριβώς, πραγματικά, επιθυμούν. Επικοινωνήστε με τον εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο οδοντίατρο Τσέλιο Θανάση για μία ολοκληρωμένη ενημέρωση και κατ’ επέκταση μία άψογη εξυπηρέτηση.